Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Wiki Article
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında kötü ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek kucakin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen yapılabilmekle omuz omuza daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun anayasa sebebi önem kaybına asıl vermemesi ve elan az maliyetle meselein tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.
Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine beis olan acil yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cümle kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Montaj: Yangın kapısı, namuslu şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Yangın tatbikatı esnasında yangın kapısının kullanımı ve ürkü durumunda ciddi bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Halk kurumlarının ve balaban firmaların çalışanı arasında istirdat, ilk lütuf ve müdahale ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çıdem dumanın ve güçlü ısının autarı çıkmasını önlemek ciğerin bapnın sapa muhakkak kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok zikıymet hale getirmiştir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da çekmece önünde bulundurularak standartlara onat biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.
Merdivenin oylumluliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.
Yangın baplarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla kişi yaşıyor ise yangın kapısı gidiş cepheüne düz açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Bu tür yangın merdiveninin asliye özelliği kompakt ve yerden artırım sağlayıcı tasavvurıdır. Kullanılmadığında merdiven kusursuz bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya estetik gamların bir faktör olduğu binalar bağırsakin akla yatkın hale getirir.
Bu nedenle yangın kaynaklı kişi zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu hesap yangın merdiveni imalatı ciğerin gereken özenin gösterilmesi gerektiğini demıtlamaktadır.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Kapının bedii bünyesı ve umu edilen Yangın Çıkış Kapısı aksesuarların kullanmaı bedelı dolaysız olarak etkilemektedir.